W kategorii przetwory słodkie zwyciężył dżem dyniowy z galaretką cytrynową, którego autorką była Anna Szczucka ze Sławy. Drugie miejsce zajęła marmolada owocowa Elżbiety Sowińskiej z Lipinek, a trzecie dżem jagodowy Władysławy Dwornickiej z Lipinek.
Natomiast w kategorii przetwory wytrawne I miejsce zajęło smarowidło z podgrzybkami Bronisławy Głąb z Radzynia, II miejsce zajęła Jolanta Malcher z Ciosańca i jej ogórki w pomidorach. Na trzecim miejscu znalazła się zupa dyniowa z grzankami i pietruszką autorstwa Anny Szczuckiej ze Sławy.
Nagrodę za największą dynię otrzymał Grzegorz Michalak z Nowego Strącza, który wyhodował dynię o średnicy 186 cm.
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?