MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z...
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe/domena publiczna/zdjęci ilustracyjne

Zupa plujka, wrony i placki z żołędzi. Kuchnia polowa w Powstaniu Warszawskim. Co jedli powstańcy?

Ziemniaki

Na początku powstania ziemniaki gotowano dla powstańców. Z biegiem czasu sięgano po żołędzie i jęczmień. Na zdjęciu widać napełnianie worków ziemniakami w punkcie w dystrykcie lubelskim w latach 1939-1945.

Zobacz również

Te napisy na tablicach rejestracyjnych zatrzymują wzrok ZDJĘCIA

Te napisy na tablicach rejestracyjnych zatrzymują wzrok ZDJĘCIA

Tych piłkarzy nie zobaczysz w Legii. Odchodzą z klubu [LISTA]

Tych piłkarzy nie zobaczysz w Legii. Odchodzą z klubu [LISTA]

Polecamy

Czy jesteś dobrze przygotowany do egzaminu ósmoklasisty z matematyki? Rozwiąż quiz

Czy jesteś dobrze przygotowany do egzaminu ósmoklasisty z matematyki? Rozwiąż quiz

Bolą cię plecy? Te ćwiczenia rozciągające przed snem przyniosą ulgę

Bolą cię plecy? Te ćwiczenia rozciągające przed snem przyniosą ulgę

Najmniejsze wsie w Polsce. Mogą być bliżej, niż ci się wydaje

Najmniejsze wsie w Polsce. Mogą być bliżej, niż ci się wydaje